Korskyrkan i Västerås söker två pastorer

Vi söker pastorer som är relationsbyggare. Församlingens vision är att hjälpa varandra och andra till livet med Jesus. Vi vill bygga Guds rike och önskar att du med ditt utåtriktade fokus kan hjälpa oss ännu mer in i detta perspektiv.

För att fungera väl i församlingens mitt, behöver du tycka om att möta olika sorters människor i flera sammanhang. Du har en förmåga att se alla, även de som ännu inte är troende.

Som pastor och föreståndare i Korskyrkan är du chef och samarbetar tätt med övriga anställda, vår andre pastor och vår ungdomsledare. Du är även lagledare för de frivilliga krafter som arbetar i församlingen. Om du har tidigare erfarenhet av föreståndarskap är det meriterande, liksom ledarskapserfarenheter från andra sammanhang. Vi tror också att du har organisationsförmåga och tar initiativ.

Som pastor med inriktning på barn och familj är ditt huvudansvar att leda oss som församling till att hjälpa nästa generation till livet med Jesus. Med det tänker vi oss barn, ungdomar, studenter, unga vuxna och familjer som har barn hemma. Du ska själv inte jobba med allt, men äga och driva dessa frågor. Du är en tränare mer än en spelare och har förmågan att se människor och deras gåvor för att bjuda med, träna, motivera och stötta ledare. Vi tror också att du har organisationsförmåga och tar initiativ.

Korskyrkan är en del av Evangeliska Frikyrkan (EFK) och har ca 325 medlemmar. Församlingsledningen utgörs av styrelse och äldste.

Välkommen med din ansökan till rekrytering@korskyrkanvasteras.se. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vid frågor kontakta Gudrun Dalid 073-6959351 eller Leon Lindberg 070-3060688